De 5 make-up boeken die je écht wil kopen

9 april 2023 | Inspiratie

Wat zijn de beste make-up boeken die jou alle basics én tips en geheimen gaan leren? Dit zijn mijn aanraders.

1. Bobbi Brown Make-up Manual (Engels)

Dé holy grail van make-up land: het boek van de internationaal bekende make-up artist Bobbi Brown. Met haar 25+ jaar aan ervaring is zij degene waarvan je wil leren. Het make-up boek bespreekt alles rondom huidverzorging en make-up. Zoals het vinden van de juiste kleur en type foundation voor jouw gezicht en hoe je het kan aanbrengen. Van wenkbrauwen tot eyeliner, oogschaduw en nepwimpers.

Het boek is voor iedereen geschikt, of je ervaren bent met make-up of juist niet. In elk hoofdstuk staat namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je het moet doen. En ze gooit er zelfs nog wat beauty geheimpjes bij!

2. Make-up van Xelly Cabau van Kasbergen

Een heel compleet boek over huidverzorging, lifestyle en make-up. Ze bespreekt de basis, zoals welke soorten foundation bij welk huidtype passen, hoe je je ondertoon bepaalt en alles over concealer, wenkbrauwvormen en plaatsing van je oogschaduw. Met foto’s en tips én de mogelijkheid om de app te downloaden met video tutorials van Xelly. Als leuke verrassing vertelt ze ook over de celebrity make-up wereld en laat ze bijvoorbeeld zien wat ze gebruikt voor een mooie make-up voor haar zus Yolanthe Cabau van Kasbergen.

3. De perfecte make-up

Een betoverende uitstraling, een stralende blik, een gezonde teint… Je kunt er op elk moment van de dag geweldig uitzien met de juiste make-up. Laat je leiden door het ervaren team van Colour Me Beautiful met dit make-up boek en ontdek hoe je keer op keer een fantastische look kunt creëren!

4. Robert Jones’ Makeup Masterclass (Engels)

Een boek over make-up van elk niveau, of je nu beginner bent of al meer ervaren.Het boek bevat stapsgewijze foto’s om je make-uprepertoire op te bouwen en natuurlijke schoonheid op elke leeftijd te maximaliseren, technieken om je beste eigenschappen te benadrukken en je zelfvertrouwen als visagist op te bouwen, voor-en-na foto’s om te helpen bij het creëren van looks voor elke huidskleur, basisproducten en hulpmiddelen die je in je make-upla zou moeten hebben en tips en trucs om je te helpen het gewenste effect te bereiken, je gezicht vorm te geven en snelle oplossingen te vinden voor probleemgebieden (donkere kringen, ouderdomsvlekken, dunne lippen, ongelijkmatige teint en meer.        

5. De allerbeste beautyhacks

Geniale make-up cheats, stylingtips en beautytrucjes. Heb je vettig haar, maar geen tijd om het te wassen? Wil je weten hoe je keer op keer een strakke eyeliner zet met behulp van een klantenkaart? Zoek je een manier om van die vervelende mee-eters af te komen? En hoe voorkom je luchtbelletjes in je manicure? Voor deze en nog een heleboel andere beautydilemma’s vind je in dit boek de allerbeste BEAUTY HACKS. Van homemade gezichtsmaskers tot krullen in je slaap: dit boek omvat alle mogelijke tips en tricks die je nodig hebt om er elke dag snel en zonder veel geld fantastisch uit te zien.

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene