De beste foundations voor een droge huid

30 juli 2022 | Make-up

Heb je droge plekken en zichtbare lijntjes? Ik vertel je wat de beste foundation is voor een droge huid!

Koop nooit zomaar een foundation. Uiteraard moet je kijken naar je ondertoon en teint, maar wist je dat je huidtype ook heel belangrijk is om mee te nemen? Je wil een stralende, glowy look, maar met een droge huid kan dat soms lastig zijn. Veel foundations drogen je huid alleen maar meer uit. Droge plekken en schilfers en die daardoor ontstaan wil je het liefste voorkomen toch?

Wil je weten wat de beste poeder is voor een droge huid? Lees dan deze blog!

De juiste soort foundation

Het valt of staat met het kiezen van de juiste soort foundation. Wanneer je een droge huid hebt dan kun je het beste een foundation pakken die wat vetter is. Maar waar kun je dan uit kiezen? Pak in ieder geval GEEN foundation die heel erg matterend is. Matterend betekent dat je gezicht nóg droger wordt en eruit ziet dan het al is. Deze foundations werken wel voor een droge huid:

  • Foundation op oliebasis: geschikt voor de normale tot droge huid en komt vaak in een vloeibare, stick of crème verpakking.
  • Foundation op siliconenbasis: geschikt voor de medium tot droge huid en komt vaak in een stick of vloeibare verpakking. De siliconen zorgen voor een filmlaagje, waardoor het waterresistant wordt en de gel zorgt ervoor dat het mooi en makkelijk uit te smeren is.
  • Foundation op waxbasis: geschikt voor de droge huid, is een dikke crème substantie en komt vaak in een potje of stickvorm.

De beste foundations voor droge huid

Boven de 20 euro

Onder de 20 euro

Heb jij een van deze foundations al geprobeerd? Of gebruik je er eentje die er nog niet bij staat?

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene