De beste foundations voor een vette huid

12 april 2023 | Make-up

Glim je vaak en kun je maar niet de juiste foundation vinden? Dit zijn de beste foundations voor een vette huid.

Koop nooit zomaar een foundation. Uiteraard moet je kijken naar je ondertoon en teint, maar wist je dat je huidtype ook heel belangrijk is om mee te nemen? Je wil een stralende, glowy look, maar niet glimmend en vol met olie. En dat kan met een vette huid soms lastig zijn. Een vette huid produceert namelijk meer talg dan een normale huid, waardoor foundation gemakkelijk kan gaan glanzen of zelfs smelten. In deze blogpost deel ik tips én voorbeelden van  foundations die geschikt zijn voor een vette huid.

Tips voor de juiste foundation

Het valt of staat met het kiezen van de juiste soort foundation. Als je een vettige huid hebt, kan het lastig zijn om een goede foundation te vinden die niet alleen je huidskleur egaliseert, maar ook helpt om overtollig talg te verminderen. Kies voor een olievrije foundation die speciaal is ontworpen voor een vette huid. Zoek naar producten met ingrediënten zoals salicylzuur of kaolienklei, die helpen om overtollig talg te absorberen en poriën te reinigen. Vergeet niet om een primer te gebruiken voordat je de foundation aanbrengt om de houdbaarheid te verlengen. En tot slot, gebruik een matterende poeder om de glans te verminderen en je make-up de hele dag op zijn plek te houden.

Deze foundations moet je hebben met een vette huid:

  • Een olievrije foundation: Een olievrije foundation helpt om de talgproductie onder controle te houden en voorkomt dat je huid nog vetter wordt.
  • Een foundation met matte finish: Matte foundations helpen om overtollig talg te absorberen en voorkomen dat je huid gaat glanzen.
  • Een foundation met long-lasting effect: Een foundation die lang blijft zitten, zorgt ervoor dat je niet constant je make-up hoeft bij te werken en voorkomt dat je huid gaat glanzen.
  • Een lichtgewicht foundation: Een lichtgewicht foundation voelt minder zwaar aan op je huid en verstopt je poriën minder snel, wat belangrijk is voor een vette huid.

De beste foundations voor een vette huid

Boven de 20 euro

Onder de 20 euro:

Conclusie

Oftewel: als je een vette huid hebt, is het belangrijk om op zoek te gaan naar foundations die speciaal zijn ontwikkeld voor dit huidtype. Kies voor een olievrije, matte en long-lasting foundation met een lichtgewicht textuur. Gelukkig zijn er genoeg opties beschikbaar die geschikt zijn voor een vette huid.

Heb jij een van de foundations van dit lijstje al geprobeerd? Of gebruik je er eentje die er nog niet bij staat?

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene