De beste poeder voor een droge huid

7 juli 2023 | Make-up

Wil je een zijdezachte, matte finish creëren en een doffe uitstraling en uitdroging voorkomen? Ik geef je tips voor de beste poeder voor een droge huid, welke soorten geschikt zijn én do’s & dont’s voor het gebruiken van gezichtspoeder.

Gezichtspoeders kunnen een geweldig mooie finish geven, maar je moet wel de juiste gebruiken voor jouw huidtype. Heb je een droge huid, dan heeft deze vaak extra aandacht en hydratatie nodig. Ook (en vooral) bij make-up producten! In deze blog ga ik dieper in op de verschillende soorten poeders die geschikt zijn voor een droge huid, belangrijke do’s & don’ts bij het gebruik ervan en ik deel een aantal poeders boven en onder de 20 euro. Waaronder mijn holy grail en favoriet!

Wil je weten wat de beste foundation is voor een droge huid? Lees dan deze blog!

Soorten poeders voor een droge huid

Voor mensen met een droge huid zijn er enkele make-up poeders die speciaal zijn ontwikkeld om de huid te hydrateren en een gezonde gloed te geven. Onthoud: elke huid is uniek, dus het kan zijn dat je verschillende producten moet uitproberen voordat je degene vindt die het beste bij jouw huidtype past.

 • Hydraterende poeders: met ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine die vocht vasthouden en de huid gehydrateerd houden. Kies bij voorkeur voor poeders met een crèmeachtige textuur in plaats van een droge, poederige formule.
 • Minerale poeders: die licht van gewicht zijn en de poriën niet verstoppen. Kijk naar minerale poeders die verrijkt zijn met hydraterende ingrediënten zoals jojoba-olie of vitamine E.
 • Poeders met verzachtende eigenschappen: zoals aloë vera, kamille-extract of groene thee-extract, die de huid kalmeren en hydrateren.
 • Poeders met SPF: om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. In principe is het verstandig om een losse SPF aan te brengen na je dagcrème en onder je make-up, omdat je anders niet genoeg SPF op je huid aanbrengt. Maar een poeder met extra SPF kan natuurlijk nooit kwaad!

Do’s & don’ts

Do’s

 • Hydrateer je huid voor het aanbrengen, dit ervoor dat je huid niet te droog is voordat je het poeder aanbrengt.
 • Kies de juiste formule, zoek naar poeders met hydraterende eigenschappen, minerale formules of poeders met verzachtende ingrediënten.
 • Gebruik een lichte hand, breng het poeder lichtjes en gelijkmatig aan met behulp van een grote, zachte kwast.
 • Focus op de T-zone (voorhoofd, neus en kin), dit helpt om overtollige olie te absorberen zonder de rest van je gezicht uit te drogen.

Dont’s

 • Teveel poeder aanbrengen, omdat dit kan resulteren in een droge en schilferige uitstraling.
 • Poeders met talk gebruiken, aangezien deze de huid kunnen uitdrogen en irriteren.
 • Overslaan van hydratatie voordat je poeder aanbrengt, dan kan de huid er nog droger uitzien en gaan schilferen.
 • Te vaak poeder aanbrengen, omdat dit de huid kan uitdrogen en de natuurlijke gloed kan wegnemen.

De beste gezichtspoeders voor een droge huid

Ik heb niet alleen mijn favoriet erbij gezet, maar ook een onderzoekje gedaan naar poeders op de markt. Ingrediënten, belofte, reviews etc. Hieronder vind je een opsplitsing van de poeders boven en onder de 20 euro.

Boven de 20 euro

Onder de 20 euro

Conclusie

Het vinden van de juiste poeder voor een droge huid kan echt een wereld van verschil maken, van een cakey, schilferige huid naar een gehydrateerde en stralende look! Kies voor hydraterende, minerale of verzachtende poeders en vermijd talkhoudende formules én zorg voor voldoende hydratatie van je huid onder je make-up.

Wat is jouw favoriete poeder?

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene