De beste spiegellampen voor je make-up tafel

19 mei 2023 | Make-up

Ben je op zoek naar de beste losse spiegellampen voor je make-up tafel? I got you, dit lijstje gaat jou zeker helpen!

Wanneer je een mooie plekje wil creëren om je make-up te doen zijn er een paar keuzes die je eerst moet maken vóórdat je kunt gaan shoppen. Bijvoorbeeld: wat voor make-up tafel wil je? Wil je een geïntegreerde spiegel met verlichting? Koop je een losse spiegel met verlichting óf ga je voor een spiegel met losse hollywood lampen?

Tips uitzoeken spiegellampen

Als je besluit losse verlichting te kopen voor je make-up tafel, dan is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Ik wist dit niet van tevoren en kocht maar wat. Daardoor zat ik met LED verlichting die net niet genoeg licht gaf en het snoer was ook nog eens te kort. Met deze tips doe je zeker geen miskoop:

  • Kijk goed naar de ruimte waar je je gaat opmaken. Is deze goed verlicht? En hoe groot is het oppervlakte dat de lampjes moeten bereiken? Over het algemeen is het zo dat je voor een woonkamer tussen de 1500 en 3000 lumen nodig hebt en voor een badkamer 2000 tot 4000 lumen.
  • Kijk ook naar de grootte van de spiegel, heb je aan acht lampjes genoeg of kun je beter kijken naar een set met meer lampjes?
  • Check hoe lang het snoer is, met één meter kom je niet altijd ver en heb je weinig keuze in waar je de spiegel plaatst.
  • Kijk niet alleen naar de lichtsterkte (Lumen), maar ook naar de warmte (Kelvin) en of de lampjes dimbaar zijn of niet. De beschikbaarheid van verschillende standen maken de kans groter dat je altijd het perfecte licht hebt!

Door naar de Hollywood lampen

Uiteraard ben ik ook even voor je gaan speuren op het internet. Niet geheel toevallig, want ik had zelf ook nieuwe lampjes nodig. Het voordeel van losse spiegellampen voor je make-up tafel is dat je ze zo op de spiegel kunt plakken. Het nadeel is dan weer dat als je een andere spiegel koopt, je ook nieuwe lampjes moet hebben. De stickers plakten namelijk niet meer.

Hollywood spiegellampen dimbaar
Deze komt voor mij als beste uit het lijstje! In de specificaties zie ik staan dat er maar liefst VIER meter kabel bij zit. Het zijn tien LED lampjes met 1500 Lumen die dimbaar zijn en zes verschillende standen kennen.


Achaté Spiegellampen Deze spiegellampen hebben de laagste prijs, maar ook een iets minder hoge lichtsterkte. Ik zie wel dat er drie soorten kleuren op zitten: fel wit, gebroken wit en warm wit licht. En ze zijn ook dimbaar tot vijf standen.


Grundig make-up lamp Deze make-up lamp past misschien niet helemaal in het principe ‘losse spiegellampen’, maar zeker een vermelding waard. Waarom? Omdat het een blok is van vier lampen dat op batterijen werkt (4 x AA). Voordeel hiervan is dat je dus geen snoer zit zitten. Wel heb je er sowieso twee nodig en voor een grote spiegel heb je ook bovenin nog extra licht nodig.


Briloner Leuchten Deze spiegellampen hebben 60 lumen per lichtpunt (dus 600 lumen in totaal) en de mogelijkheid om verschillende temperaturen in te stellen: 2.700 Kelvin, 4.000 Kelvin of 6.500 Kelvin (warm wit tot koelwitte lichtkleur). Let op: de snoerlengte is slechts één meter!

Dit was het lijstje met spiegellampen voor je make-up tafel alweer. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze blog! Heb je iets hiervan gekocht? Tag me op Instagram (@beautyproof.nl), dat lijkt me super leuk.

Veel shopplezier!

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene