Review KIND & FREE Pressed Powder Rimmel London

1 mei 2022 | Make-up

Is de KIND & FREE Pressed Powder van Rimmel London de moeite waard? En wat is beter, gekleurd poeder of transparant poeder? Je leest het hieronder!

Met zo’n T-zone als een glimworm heb ik echt poeder nodig om de boel een beetje mat te houden door de dag heen. Of ik liever gekleurd of transparant poeder gebruik kom ik later op. Eerst gaan we naar de test!

De belofte

De KIND & FREE Pressed Powder van Rimmel London bevat tapioca en aloë-extract dat je make-up een frisse, natuurlijke, matte finish en een glad huideffect belooft. De milde formule is dermatologisch getest, 100% vegan en geschikt voor de gevoelige huid. Alle verpakkingen zijn geproduceerd met gerecyclede materialen en zijn gemakkelijk te recyclen – dit maakt het milieuvriendelijker.

De test

De verpakking is licht, maar wel stevig en blijkbaar ook heel valbestendig! Het kussentje wat erbij zit gebruik ik niet, hiermee gebruik je al snel teveel poeder.  Wanneer ik een beetje poeder met mijn vinger op mijn handpalm doe zie ik dat het niet alleen veel pigment bevat en makkelijk uitsmeert, maar het voelt ook zacht aan. Met een kwast breng ik wat aan op mijn shiny t-zone en het geeft direct een mat effect. Belangrijk voor mij is dat het gedurende de dag niet droog en cakey wordt en dat gebeurt gelukkig niet!

Kan ik het aanraden?

Het is een fijn poeder voor deze prijs! Heb ik nadelen gevonden? Ja, maar niet veel! Ik vind dat er heel veel poeder tegelijk loskomt. En wat ik ook graag zou willen testen is de transparante versie van deze KIND & FREE Pressed Powder.

Gekleurd of transparant poeder?

Persoonlijk gebruik ik liever transparant poeder, maar ik adviseer je vooral te pakken wat je zelf fijn vindt. Gekleurd poeder kan mooi zijn wanneer je bijvoorbeeld geen foundation of BB cream gebruikt en je gezicht wat wil egaliseren. Of wanneer je je make-up iets wil bijwerken zonder weer extra foundation op te doen gedurende de dag. Transparant poeder kan daarentegen altijd en overal op gebruikt worden, juist omdat het geen kleur achterlaat. Zo heb je geeen kleurverschil met je foundation. Het is al lastig genoeg om daar de juiste kleur in te vinden, laat staan de juiste kleur poeder!

Waar je de KIND & FREE Pressed Powder kunt kopen? Je koopt ’em bij de drogist of hier online.

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene