Hoe blijft lipstick langer zitten?

2 december 2020 | Tips & tricks

Heb je net je lippen mooi gestift en dan is het er binnen no time alweer af. Super irritant! Hoe zorg je nou dat je lipstick langer blijft zitten?

Je kent het wel, je bent helemaal wild van die ene rode lippenstift. Na een kop koffie, een broodje en een zoen is er echter weinig meer van over. Je kunt een long lasting lipstick nemen. Of overschakelen op een vloeibaar dieet (door een rietje). Dat heb ik trouwens een paar weken moeten doen na mijn kaakosteotomie en ik kan je vertellen: dat is geen pretje! Nee, je kunt veel beter zorgen dat je jouw lipstick goed opbrengt. Hoe? Daarvoor heb ik een paar goede tips voor je:

1. Scrub en hydrateer

Droge en schrale lippen, daar kun je niet zo heel veel mee. Daarom is het belangrijk om regelmatig je lippen te scrubben, met speciale lipscrub of zelf gemaakte lipscrub van honing en suiker. Mocht je daar graag een recept van willen zien, laat het me weten in de comments!

Hydrateren is niet alleen na het scrubben aan te raden. Om uitdroging tegen te gaan is het verstandig om dit in je dagelijkse routine te stoppen. Let wel op wat je op je lippen smeert! Slechte lipbalms kunnen namelijk  juist droge lippen veroorzaken, dus check de ingrediënten voordat je iets koopt. Zelf zweer ik bij vaseline of kokosolie.

2. Egaliseer

De kleur van je lipstick pakt beter als de ondergrond neutraal is. Net als met verven, dan breng je ook eerst de grondverf aan voordat je het gaat aflakken. Egaliseren kun je doen door bijvoorbeeld een heel klein beetje overgebleven foundation van je kwast of beautyblender op je lippen uit te smeren. Gebruik niet teveel! Je kunt ook een lip primer gebruiken.

3. Breng lippotlood aan

Lippotlood zorgt ervoor dat je lipstick niet uitloopt. Je kunt alleen een lijntje trekken, maar voor langer plezier van je lipstick raad ik je aan om je hele lip in te kleuren met het lippotlood. Pak wel een (nude) kleur die matcht op de kleuren van je eigen lippen.

4. Lipstick time

En dat is het tijd voor de lipstick! Zorg dat je een tissue bij de hand hebt, zodat je even kunt happen. Hiermee verwijder je overtollig product en geeft je lipstick dus minder af.

5. Afpoederen en repeat

In theorie ben je klaar. Maar de truc die ik bij bruidjes vaak gebruik is nog even afpoederen. Hiermee zet je het product, waardoor het langer blijft zitten. Daarna herhaal ik stap 4: het opbrengen van de lipstick.

Met deze tips blijft jouw lipstick langer zitten. Leuk voor als je naar een feestje gaat en je niet de hele tijd je lipstick bij wil werken.

Heb je er wat aan gehad? Laat het me weten in de comments hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene