Hoe maak je een simpele eyeliner wing?

2 december 2020 | Tips & tricks

Je eyeliner mooi aanbrengen lijkt vaak meer op mazzel hebben. En tóch is er een truc waardoor het je iedere dag lukt!

Het schijnt dat de Egyptenaren als eerste de ‘eyeliner’ ontdekt hebben. Cleopatra staat niet voor niets bekend om de dikke, zwarte lijnen rondom haar ogen. Ze gebruikten toen kool en dat doen wij tot op de dag van vandaag nog steeds een beetje: het kohlpotlood. Maar hoe zet je nu een goede eyeliner?

1. Bepaal je wing

Als je de wing verkeerd zet dan kan het zijn dat hij wegvalt in je wimpers. Zonde toch? Kijk daarom goed waar het uiteinde van je wing komen. Een truc die ik vaak gebruik is een potloodje of kwastje tegen je gezicht aan houden, van je uiterste ooghoek tot het hoogste punt van je oor. In die lijn ga je dan je eyeliner zetten.

2. Schets je lijn⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Een (symmetrische) wing creëren met je eyeliner is niet heel makkelijk. Dat vergt veel oefening én een beetje kennis van jouw ideale vorm. Wat helpt is de lijn eerst zachtjes te schetsen, zodat je straks niet twee ongelijke wings hebt. Maak een paar puntjes waar de eyeliner moet komen en schets de lijn.

3. Wing it

Een alternatief is een oogpotloodje gebruiken of een beetje donkere oogschaduw aanbrengen met een ietwat vochtige kwast voor een wat zachtere lijn.

4. Alternatief

Wil je geen hele zichtbare eyeliner? Een makkelijk alternatief is een oogpotloodje of een beetje donkere oogschaduw aanbrengen met een ietwat vochtige kwast voor een wat zachtere lijn.

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene