Jeuk van je foundation: hoe voorkom je dat?

4 december 2020 | Tips & tricks

Je hebt al verschillende crèmes en foundations geprobeerd, maar niks helpt. Je gezicht blijft jeuken na het opbrengen van je foundation. En nu?

Super vervelend natuurlijk als je geen avondje opgedoft kan zijn zonder de hele tijd aan je gezicht te krabben. En echt niet goed! Jeuk van foundation is vaak onschuldig, maar als je het niet vertrouwt, ga dan altijd even langs de huisarts of dermatoloog.

De oorzaak van de jeuk

Het is goed om naar de oorzaak van de jeuk te kijken. Dat kunnen heel veel dingen zijn natuurlijk, maar hier enkele voorbeelden:

  1. je hebt een extreem droge huid
  2. de producten die je op hebt drogen meer uit dan dat ze hydrateren
  3. de ingrediënten van je foundation reageren niet goed met je huid of de andere producten die je gebruikt, bijvoorbeeld dagcrème of concealer

Water droogt sneller uit

Als ik je vertel dat water uitdroogt dan zul je misschien even raar opkijken. Maar denk maar eens aan die omavingers als je te lang in bad had gezeten. Wist je dat 80% van alle foundations gebaseerd is op water? Dat kan je gezicht dus sneller uitdrogen. Helemaal als je van jezelf al een vrij droge huid hebt.

Hoe voorkom je het?

Een jeukend gezicht is zeker te voorkomen! Mits je natuurlijk niet allergisch bent voor een van de ingrediënten. Je kunt het volgende doen:

  • Zorg voor een goede basis: een gezonde en goed gehydrateerde huid is al de helft van het werk! Vooral in de winter merk ik dat mijn huid meer behoefte heeft aan hydratatie door de dag heen. Daarom pak ik altijd een serum of dagcrème met hyaluronzuur erin. Mijn favoriet van het moment is de Hyaluronic Acid van The Ordinary.
  • Gebruik natuurlijke producten: om de reactie van je huid op chemische ingrediënten te voorkomen kun je producten kiezen op natuurlijke basis.
  • Pak een foundation op oliebasis: deze kan voor sommige vrouwen dé truc zijn om een droog en dof gezicht tegen te gaan.

Wat voor foundation gebruik jij? Op water- of op oliebasis? En heb je weleens jeuk van foundation gehad?

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene