Waarom je twee kleuren foundation nodig hebt

2 december 2020 | Tips & tricks

Altijd de perfect passende kleur op je gezicht? Ik vertel je hieronder waarom je twee kleuren foundation nodig hebt.

Stel je voor: het is hartje winter, het wordt donkerder en de temperatuur gaat omlaag. Op een ochtend pak je je favo foundation erbij. Deze heb je na een lange zoektocht afgelopen zomer eindelijk gescoord. Ik ga niet liegen, de juiste kleur vinden is moeilijk! Maar wat zie je als je in de spiegel kijkt? De nachtmerrie van iedere vrouw: het masker effect. Je gezicht is donkerder dan je nek. BLEH!

Altijd de juiste kleur

Eigenlijk is het heel logisch, dat je gebruinde huid in de winter ineens een paar tinten lichter is geworden. Is dat bij jou ook het geval? Zorg dan dat je twee kleuren van dezelfde foundation haalt, eentje voor de zomer en eentje voor de winter. Zo kun je altijd de juiste kleur mengen, welke maand van het jaar het ook is.

Tip: colour drops

Dat kan wel wat prijzig zijn! Maar…er zijn natuurlijk ook goedkopere opties: Foundation Colour Drops. Je hebt vaak een donkere (op de foto) en een lichte variant. Zo kun je je favoriete foundation een beetje donkerder of lichter maken.

Heb jij last van kleurverschil in de winter? Of kun je gewoon het hele jaar door dezelfde kleur foundation gebruiken?

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene