Welke kleur oogschaduw past bij bruine, groene en blauwe ogen?

20 december 2020 | Tips & tricks

Iedereen heeft een kleur oogschaduw die je ogen laat knallen. Maar hoe vind je die? Ik leg je hieronder uit hoe je de juiste kleur kiest.

Herken je dat? Je hebt mooie oogschaduw gekocht, je doet ’em op….en het is het toch niet helemaal. De keren dat dit mij gebeurd is kan ik echt niet op twee handen tellen. Horror! Maar don’t worry, er is voor iedereen een kleur die mooi staat en je ogen laat stralen. Nu kun je daar op twee manieren achter komen: alle kleuren kopen en proberen óf een kleurenanalyse doen.

Kleurenwiel

Welke kleur oogschaduw je ogen laat knallen is bij iedereen anders. Het hangt af van verschillende dingen, zoals je kleur ogen en je teint. Daarbij moet je natuurlijk ook gewoon lekker experimenteren en de kleuren dragen die jij mooi vindt. Maar als je echt wil knallen dan is het handig om het kleurenwiel erbij te pakken. En misschien een spiegel als je je ogen nog even goed wil bestuderen.

Contrast

Dat is het magische woord. Net zoals je een lichte kleur concealer pakt voor donkere wallen, pak je een contrasterende kleur om je ogen te laten shinen. Dat betekent concreet voor:

  • Blauwe ogen: warme kleuren, zoals bruin, oranje, brons, roestkleurig
  • Groene ogen: paarstinten, rood/bruin en roze
  • Bruine ogen: volgens het kleurenwiel blauw/paarstinten, groen, maar eigenlijk kunnen bruine ogen bijna alle kleuren hebben.

Zelf gebruik ik veel nude, rood/bruin en brons, omdat ik gek ben op een redelijk natuurlijke, maar wel warme look voor overdag.

Welke kleur kleur oogschaduw gebruik jij meestal?

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 5x make-up looks voor de feestdagen - Beautyproof - […] blauwe en groene ogen. Hoe je de juiste kleur oogschaduw voor jouw oogkleur kiest lees je in deze blog.…
  2. How to: donkere kringen en rode vlekken wegwerken - Beautyproof - […] hebbende gaan we naar de kleuren. Want wat heb je nu nodig? In principe kun je een blik op…
Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene