Welke make-up past bij mij? Hier 5 tips

17 februari 2021 | Tips & tricks

Veel make-up producten die je kocht zijn stuk voor stuk in de prullenbak beland. Hoe voorkom je dat? Door precies te weten welke make-up past bij je en wat ook juist niet. Hier mijn 5 stappen.

Make-up is heel persoonlijk. Wat de een prachtig maakt kan de ander heel dof – of zelfs ziek – doen ogen. Daarom geloof ik ook niet zo in alles kopen wat je online tegenkomt, zónder te weten welke make-up past bij jouw gezicht. Hoe je daar wel achterkomt? Nou dat is eigenlijk helemaal geen hogere wiskunde of iets waar je een gave voor moet hebben. Dit zijn de vijf stappen die ik doorloop met mijn klanten.

1. Vorm gezicht- en ogen

Hoezo heb je dit nodig hoor ik je denken. Nou bijvoorbeeld om te bepalen welke punten van je gezicht je wil benadrukken en hoe je je ogen het beste kunt opmaken. Heb je diepliggende ogen? Dan kun je beter een beetje rustig aan doen met de donkere oogschaduw. En heb je een heel hoekig gezicht? Kijk dan uit met rechte strepen contour, daar wordt het alleen nog maar hoekiger van.

Wil je weten welke oogvorm je hebt en hoe je dit bepaalt? Check het hier.

2. Kleurtype

Weet je welk kleurtype je bent? Dat scheelt al veel! Zo niet, dan kijk je naar je ondertoon (koel, warm of neutraal), je huidskleur, ogen en de kleur van je haar. Is er veel contrast tussen je haar en gezicht? Dan ben je zeer waarschijnlijk meer een herfst- of wintertype. Heb je daarnaast ook een warme ondertoon? Dan kun je het koele wintertype wel afstrepen. Deze kleurbepaling doe je niet alleen voor het vinden van de juiste foundation, maar ook bijvoorbeeld voor het vinden van de kleur oogschaduw die jouw ogen laat stralen.

Wil je weten welke kleur oogschaduw bij jouw oogkleur past? Check het hier.

3. Huidtype en -textuur

Nu we een vorm- en een kleuranalyse hebben gedaan gaan we kijken naar je huid. Wat is je huidtype? Heb je een vettige huid of juist een droge huid? En hoe zit met de oneffenheden, van poriën tot donkere kringen. Zelf heb ik bijvoorbeeld een hele vettige T-zone en grove poriën op mijn neus en voorhoofd. Dat betekent dat ik alleen vloeibare foundation pak die niet te dekkend is. En een goede primer en een beetje poeder gebruik tegen het glanzen. Wist je dat foundations voor vettige huid nooit in tubes verkrijgbaar zijn? Vaak zijn het foundations op waterbasis, die te vinden zijn als vloeibaar, stick of crème foundations.

4. Skin care routine

Je gezicht is als een canvas. Als het canvas vlekkerig is, dan wordt je schilderij ook geen succes. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar je huidverzorging. Een mooie huid is het halve werk! En elk huidtype heeft andere producten en ingrediënten nodig. Met mijn gecombineerde huid en vettige T-zone ga ik bijvoorbeeld voor de Biodermal Pure Balance lijn*. Als we dan kijken naar de volgorde van aanbrengen dan is dat: serum, oogcrème, dagcrème, SPF.

5. Make-up routine

Dan zijn we aangekomen bij de laatste – en niet onbelangrijke – stap. En die staat in het teken van je make-up routine. Waarom? Omdat het handig is te kijken naar of je normaal veel of weinig make-up draagt en welke merken en producten je altijd pakt. Zo kun je het beste je concealer één tint lichter nemen dan je huidskleur. En is teveel concealer aanbrengen bovenop je foundation niet aan te raden, dan wordt het krakelee. De volgorde van aanbrengen van je make-up is: primer, concealer (oneffenheden wegwerken), foundation, eventuele concealer om het gebied onder je ogen nog wat op te lichten, poeder, bronzer/blush, highlighter, lippen, setting spray. Als je alle producten gebruikt dan, dat hoeft niet natuurlijk niet.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste make-up? Ik kijk graag met je mee welke make-up past bij jou! Boek hier mijn make-up advies.

*Beautyproof is aangemeld bij het Bol.com affiliate programma. Dat betekent dat als jij iets koopt via de link, ik daar een kleinigheidje voor krijg. En het leuke is: dat kost jou helemaal niks extra’s!

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene