Welke oogvorm heb ik en waarom is dit belangrijk?

28 februari 2021 | Tips & tricks

De vraag waarvan je niet wist dat je die zou stellen: welke oogvorm heb ik? Ik vertel je hoe je achter het antwoord op die vraag komt én waarom je dit echt wil weten.

De vorm van je ogen is best belangrijk wanneer we het over mooie oogmake-up hebben. En toch hoor je daar niemand over. Dat vind ik soms wel het jammere aan de snelle social media van tegenwoordig, je krijgt alleen het hoe maar niet het waarom. Welke oogvorm je hebt is misschien niet de vraag die direct in je opkomt, maar je wil het antwoord wel weten. En dit is waarom.

Waarom wil je je oogvorm weten?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel: omdat je zo weet waar je je oogschaduw zo kunt plaatsen dat je oog er het beste uitziet. En nee dat is niet per se over je gehele ooglid. Waar je het accent legt kan bepalen of je een droopy ogende blik hebt of juist frisse gelifte kijkers. Misschien is dat in de buitenste V van je ooghoek of alleen in je arcadeboog. Mensen met de standaard en geproportioneerde ogen hebben mazzel, want die kunnen alles hebben!

Welke oogvormen zijn er?

Als je op internet kijkt dan zegt de een dat het er zes zijn en de ander roept vier. Dat komt omdat je niet alleen naar de vorm (rond of almond vormig) kijkt, maar ook naar de volgende dingen:

  • Of je een ‘crease’ hebt: oftewel of een vouw boven je ooglid. Aziatische ogen hebben vaak geen vouw en worden daarom monolids genoemd.
  • Hoe dicht je ogen bij elkaar staan. Dit bepaalt namelijk de plaatsing van je oogschaduw.
  • Of je buitenste ooghoek naar beneden of naar boven staat. Wanneer de buitenste ooghoek lager staat dan de binnenste ooghoek, dan kun je een droopy ogende blik hebben als je (teveel) oogschaduw onder je ogen aanbrengt.
  • Hoe diep je ogen in je oogkas liggen. Dat bepaalt namelijk of je wat ziet van je oogschaduw op het ooglid.

Hoe bepaal je je oogvorm?

Dat is echt niet moeilijk! Pak een spiegel en zorg dat je geen make-up op hebt. Zo kun je je natuurlijke oogvorm goed zien. Ga vervolgens alle stappen af uit onderstaande afbeelding.

 

Hoe bepaal je je oogvorm?

En….welke oogvorm komt er bij jou uit de bus? Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad!

Online make-up cursus

Heb je meer hulp nodig? Check mijn online cursus! Hoe frustrerend is het wanneer je niet weet welke make-up je laat stralen? Wanneer je miskopen doet of verdwaald rondloopt in de drogisterij? En het is onnodig! Ik ontdekte namelijk waar het allemaal om draait: weten wat bij je huid- en kleurtype past, de juiste technieken en tools in huis hebben én goed in je vel zitten en dat ook uitstralen.

Daarom gaat mijn cursus niet alleen over make-up, maar ook over het bepalen van je gezicht- en oogvorm, kleurtypes én hoe je je zelfvertrouwen kunt boosten.

Kijk hier voor meer informatie.

Misschien vind je dit ook interessant

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Welke make-up past bij mij? Hier 5 tips | Beautyproof - […] Wil je weten welke oogvorm je hebt en hoe je dit bepaalt? Check het hier. […]
Hi beauty!

Hi beauty!

Wat leuk dat je op mijn blog kijkt. Hier deel ik mijn passie voor make-up én handige tips met je. Zodat jij ook ‘beautyproof’ kunt zijn.

Veel leesplezier!

Liefs,
Irene